Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια της Αττικής!

Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης": Παταγώδη αποτυχία του υπουργικού σχεδιασμού! Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια της Αττικής!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
                                        1ου, 3ου, 4ου, 5ου   Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
                               Κόρακα και Παπαναστασίο, Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372
                                 sylaristo@gmail.com  - http://www.sylaristotelis.com                                                                                  
                                                             
Αθήνα, 16-6-2014

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Παταγώδη αποτυχία του υπουργικού σχεδιασμού! Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια της Αττικής!

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της ντροπής σε 55 διαφορετικά σημεία της Αττικής, με στόχο να γίνουν λόγω της μεγάλης διασποράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να αποκλείσει μια και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Στο σύλλογό μας τα κέντρα είναι έξι!!! Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλόκα και η ικανότητα των σωματείων να οργανώσουν και να συντονίσουν τις συγκεντρώσεις, κουρέλιασε κυριολεκτικά τον υπουργικό σχεδιασμό!
Στο σύλλογό μας η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλόκα ήταν συγκινητικά μεγάλη! Πριν ακόμα και από τις 7.00 π.μ. δεκάδες εκπαιδευτικοί τοποθέτησαν τα πανό και τις αφίσες του σωματείου και απέκλεισαν τις εισόδους με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν καθόλου. Στις εισόδους στο 150ο δημοτικό στην Κοδρικτώνος, στο 35ο στα Εξάρχεια, στο 16ο στους Αμπελόκηπους, δεκάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκεί και τις απέκλεισαν μαζί με συναδέλφους από γειτονικούς συλλόγους.Σημαντική η συμμετοχή στην απεργία και των διευθυντών που καλούνταν στα σεμινάρια.Φυσικά, δεν απήργησαν όλες και όλοιΥπήρξαν διευθυντές και διευθύντριες που διάλεξαν να επιμορφωθούν για τους τρόπους που θα μας καρατομήσουν. Γιατί η άρνησή τους να συνταχτούν με τους εκπαιδευτικούς κι η πρόθεσή τους να συνταχτούν με τη διοικητική πυραμίδα αποδεικνύει ότι διαλέγουν όχθη! Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα των διευθυντών εκείνων που δηλώνουν απεργία και απέχουν από το σεμινάριο τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιότητα του μέλους του σωματείου και του συνδικάτου. Επιμένουμε σε αυτή την επιλογή και τους καλούμε να δηλώσουν και στο Σύλλογο τη συμμετοχή τους στην απεργία.
Το υπουργείο ηττήθηκεΤο ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε και στα έξι μπλόκα του συλλόγου μας Τετάρτη 150ο, 35ο, 16ο, Πέμπτη-Παρασκευή 69ο, 2ο Χαλκηδόνας, 3ο Γαλατσίου! Οι διευθυντές των σχολείων μας αποποιούμενοι το ρόλο του αξιολογητή, διαλέγοντας το ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού απεργούν και μαζί με τους εκπαιδευτικούς αποκλείουμε και πάλι τα σχολεία που έχουν οριστεί ως κέντρα προώθησης της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών!


Η Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας
Ρέππα Ντίνα                                            Γράφου Ματίνα

Φωτογραφίες από τα μπλόκα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...