Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Καμιά συμμετοχή στο πρόγραμμα “Ε.Υ.Ζ.Η.Ν”
Α ρ ν ο ύ μ α σ τ ε   ν α   σ υ ν α ι ν έ σ ο υ μ ε 


Με εύσχημο τρόπο και όμορφα λογάκια το υπουργείο Παιδείας μας καλεί να συναινέσουμε στο φακέλωμα των παιδιών μας. Δε δεχόμαστε να κάνουμε τα παιδιά μας στατιστικά στοιχεία, στα συρτάρια άγνωστο  ποιων και  για  ποιους σκοπούς ! Κανείς δε μας  διασφαλίζει ότι τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα των παιδιών μας δεν θα καταλήξουν σε ασφαλιστικές εταιρίες, σε εταιρίες τροφίμων και σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών. 
Το σχολείο της αγοράς προσπαθεί να κυριαρχήσει στη ζωή κάθε εκπαιδευτικής κοινότητας. Το πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό. Ο Λάμπρος Συντώσης επιστημονικός υπεύθυνος αλλά και ιδρυτής της εταιρίας «Family Fit» - Κέντρα ρύθμισης βάρους, είναι και ο καθηγητής του Χαροκόπειου που έχει την ευθύνη της έρευνας Ε.Υ.Ζ.Η.Ν η οποία έχει τουλάχιστον έναν χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε. και δεν ξέρουμε ποιους άλλους ακόμα. Χρησιμοποιούν εξοπλισμό των σχολείων και από την πολλαπλά πετσοκομμένη χρηματοδότηση απαιτούν την αγορά των υλικών για τις μετρήσεις. Και όχι μόνο αυτό, δεν διστάζουν να διακόψουν το μάθημα της φυσικής αγωγής από 2 έως 4 εβδομάδες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας. 
Σε μια περίοδο που τα σχολεία εγκαταλείπονται στην φτώχεια και οι μαθητές στερούνται πια, μέσα και έξω από τα σχολεία, τις πιο στοιχειώδης ανάγκες (στέγασης, θέρμανσης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης), σε μια περίοδο που πολλοί μαθητές υποσιτίζονται, θέλουν να κάνουν έρευνες για διατροφικές  συνήθειες  υποδεικνύοντας  ενοχή των άνεργων ή απλήρωτων γονέων.
Όσον άφορα το ίδιο το πρόγραμμα, ανάλογες ενέργειες έγιναν αρκετές φορές στο  παρελθόν. Είχαν όμως ημερομηνία λήξης. Αξιοποιήθηκαν ως βιτρίνα και δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την χώρα μας να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, τόσο στην παιδική παχυσαρκία, όσο και στα υπέρβαρα παιδιά. Ούτε βεβαία κατάφεραν να αποτρέψουν την εμφάνιση μυοσκελετικών προβλημάτων από μικρή ηλικία.
Ο σύλλογος μας και γνώμη έχει (για τον αθλητισμό, την διατροφή και την σχέση του ανθρώπου με την φύση) και απαιτεί:
  • Την κάλυψη των ελλείψεων μας σε υλικοτεχνική υποδομή στην φυσική αγωγή.

  • Φρούτο γεύμα και χυμό για όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

  • Άμεση και Δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών σε υπηρεσίες υγείας.

  • Να έρθει 2ος γυμναστής στο σχολείο.

  • Να φτιαχτεί κλειστό γυμναστήριο στον επιπλέον χώρο που δικαιούται το σχολείο μας και δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

  • Όχι στην καταστροφή και εμπορευματοποίηση του πάρκου Τρίτση.
    Να δοθεί τώρα σαν ελεύθερος χώρος σε όλους τους κατοίκους.

το  Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
                                                                                                                          Ίλιον 2-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...